Viestintä & PR

Virtavalmennus koukutti baronalaisia petraamaan omaa hyvinvointiaan

– Perinteinen valistus- tai ravitsemuslinja ei houkutellut. Sen sijaan toivoimme, että työntekijämme voisivat löytää välineitä muutokseen ja että ihmiset ottaisivat itsekin vastuuta hyvinvoinnistaan, kertaa Barona Salesin henkilöstöpäällikkö Erja Jern syksyn 2015 hyvinvointivalmennuksen taustoja.

Virtavalmennus koukutti baronalaisia petraamaan omaa hyvinvointiaan

– Perinteinen valistus- tai ravitsemuslinja ei houkutellut. Sen sijaan toivoimme, että työntekijämme voisivat löytää välineitä muutokseen ja että ihmiset ottaisivat itsekin vastuuta hyvinvoinnistaan, kertaa Barona Salesin henkilöstöpäällikkö Erja Jern syksyn 2015 hyvinvointivalmennuksen taustoja.

Tarve työntekijöiden hyvinvoinnin kehittämiselle heräsi henkilöstön palautteen pohjalta. Silloisen Henkilöstöpalvelu Argent Oy:n (nyk. Barona Sales) joulukuussa 2014 teettämä hyvinvointikysely osoitti, että yrityksen työntekijät voivat kohtuullisen hyvin, mutta petrausta kaivattiin niin elämäntavoissa kuin ravitsemuksen ja stressinhallinnan saralla.

Jern ja kollega, HR-asiantuntija Jenni Närvä päättivät kääntyä hyvinvointivalmennus-yritys Optimal Performancen ja Unfairin puoleen. Yhdessä suunniteltiin yrityksen työhyvinvointistrategia, johon sisältyi Kaisa ja Joni Jaakkolan luentojen ja neljän kuukauden Virtavalmennuksen ohella laaja viestinnän paketti.

– Valitsimme viestinnän yhteistyökumppaniksi Unfairin, sillä halusimme panostaa vahvaan viestintään koko valmennuksen ajan. Näin 20 työntekijälle järjestetyn Virtavalmennuksen asiasisältöjä saatiin tuotua koko henkilöstön tietoisuuteen ja samalla porukkaa voitiin herätellä ajattelemaan omaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti, kertoo Jern.

– Viestinnän tavoitteena oli myös innostaa Virtavalmennukseen valitut työntekijät tuottamaan materiaalia Unfairin toteuttamalle valmennuksen blogisivustolle, toteaa Närvä.

Terve energinen tulevaisuus!

Baronan työntekijöille luentojen, verkkovalmennuksen ja kattavien Firstbeat- ja laboratoriomittausten avulla toteutettu Virtavalmennus oli ainutlaatuinen tilaisuus, johon hakijat tarrasivat innolla. Baronalaiset saivat syksyn aikana konkreettisia vinkkejä niin unen, ravinnon, verensokerin ja stressinhallinnan petraamiseksi, ja moni löysi esimerkiksi magnesiumin ja D-vitamiinin edut hyvinvoinnille.

– Virtavalmennuksesta jäi käteen monta hyvää vinkkiä, jotka ovat tuoneet isoja parannuksia arjen hyvinvointiin. Vaikka aikataulullisesti valmennus oli iso satsaus, olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Kaisa Jaakkolan armollinen, jalat maassa -ote kannusti oikealla tavalla elämänmuutoksiin. Vaikka kaikkea ei tarvinnut muuttaa heti, jäi yllättävän moni asia valmennuksesta välittömästi käyttöön, iloitsee valmennukseen osallistunut, Polarn O. Pyretin myymäläpäällikkö Marjo Berg.

Jernin mukaan Virtavalmennus osoitti, kuinka laadukkaan hyvinvointivalmennuksen ja aktiivisen viestinnän avulla eri elämäntilanteissa olevat ihmiset voivat löytää toimivia eväitä oman hyvinvoinnin haasteisiin. Valmennettavien omien hyvinvointitarinoiden ja innostuksen kautta vinkit leviävät yhä laajemmalle.

– Toimipisteemme 60 henkilöstä suurin osa kiinnostui kuullessaan osallistumisestani ja jopa puolet vei kertomiani ja uutiskirjeistä saatuja vinkkejä myös omaan arkeen. Porukka innostui mm. vitamiineista ja ravintolisistä. Monivitamiineja on nyt aina tarjolla taukotilassa, ja joku tuo aina uuden purkin, kun edellinen ehtyy, kertoo DNA kaupassa toimistopäällikkönä työskentelevä Jarno Salonen, jonka mukaan työpaikan sairaspoissaolot ovat kevään kuluessa hieman laskeneet.

–Meiltä useampi haki mukaan Virtavalmennukseen, ja kaikkien osallistuneiden työhyvinvoinnissa ja virkeydessä on näkynyt iso muutos entiseen, mikä huokuu myös muuhun työyhteisöön. Omasta hyvinvoinnista keskustellaan entistä avoimemmin, ja yritämme yhdessä miettiä neuvoja kunkin mieltä painaviin kysymyksiin, toteaa Berg.

Työhyvinvoinnista kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia

Myös Barona Salesilla iloitaan valmennuksen sadosta ja onnistuneesta yhteistyöstä. Vaikka hyvinvointivalmennusten jatko on auki, saatiin ensimmäisestä kokeilusta ammennettua paljon oppia, jota on jo jalkautettu osaksi varhaisen tuen mallia sekä työhyvinvoinnin yksilökeskusteluja. Närvän ja Jernin toiveena on, että Baronan Salesin esimerkin myötä myös muissa yrityksissä herättäisiin ajattelemaan työhyvinvointia entistä kokonaisvaltaisemmin.

– Yhteistyö Unfairin ja Optimal Performancen kanssa toimi aivan loistavasti. Odotukset ylittyivät roimasti ja vuoden mittaan tehtiin valmennus- ja viestintärintamalla myös paljon sellaista, mitä ei oltu etukäteen suunniteltu. Kaikki toimi hyvin, kiittää Jern.

– Unfairin tuottamat innostavat uutiskirjeet, blogit, somesisällöt ja kilpailut olivat kullanarvoista materiaalia, johon omat resurssimme eivät olisi riittäneet. Saimme myös säännöllisesti konkreettisia koonteja viestinnän tuloksista, kertoo Närvä.

– Käsitykset työhyvinvoinnista ovat edelleen varsin kapea-alaisia ja moni ajattelee, että työhyvinvointi on jotain, minkä työnantaja antaa. Työhyvinvointi ja oma hyvinvointi eivät kuitenkaan ole toisistaan irrallisia, vaan molemmat osa-alueet vaikuttavat arkeen. Kokonaisvaltaista ajattelua ja oman vastuun merkitystä hyvinvoinnista pitäisi tuoda työhyvinvoinnin sisällöissä entistä enemmän esille, linjaavat Jern ja Närvä.

Unfair ja Optimal Performance yhdistivät voimansa työhyvinvoinnin hyväksi! Virtavalmennus lisää koko henkilöstön hyvinvointia kokonaisvaltaisella valmennuksella ja viestinnällä. Tutustu Barona Salesin valmennusblogiin täällä!

 

Kirjoittaja

Suunnitelmallinen ja sanavalmis sisältötaituri, joka pitää langat käsissä tiukassakin tilanteessa. Rohkea viestijä rakastaa ydinviestin kiteyttämistä, ja kirjoittaa sujuvasti niin suomeksi, ranskaksi kuin lontooksi.