Behind­UNFAIR

Kuukauden unfairilainen: Maria innostuu asiakkaan palosta omaan työhönsä

Unfairin konseptisuunnittelija Maria elää puutarhanhoidossa sesonkien mukaan. Töissä hän on ympäri vuoden tinkimätön markkinoinnin ammattilainen ja superinnostuja.

Kuukauden unfairilainen: Maria innostuu asiakkaan palosta omaan työhönsä

Helmikuussa Unfairille hypännyt Maria on toiminut markkinointi- ja mainosalalla jo 10 vuotta. Ura alkoi copywiterina, mikä pohjaa yliopisto-opintoihin suomen kielen, kirjallisuuden ja yritysviestinnän parissa. Filosofian maisteri teki pitkään kirjoitustöitä, jonka jälkeen rinnalle nousi konseptisuunnittelua. Unfairilla Maria keskittyy konseptisuunnitteluun sekä asiakkuuksiimme.

Väliin mahtui myös syrjähyppy vuodeksi teknologiateollisuusfirman markkinointitiimiin.

– Sillä puolella pöytää istuminen oli opettavainen kokemus. Me markkinointitoimiston tyypit ei ehkä olla suoranaisesti pelastamassa maailmaa, mutta asiakkaalle voidaan olla oikeasti iso apu ja hyöty.

 Asiakkaan palo omaan alaan inspiroi

Marian Unfairille päätymisestä voimme kiittää meidän Hannaa; daamit ovat työskennelleet aiemminkin samassa toimistossa. Hanna loikkasi Unfairille Mariaa viitisen vuotta aiemmin.

– Kiinnostus Unfairia kohtaan on ollut olemassa koko ajan, ja olen toimiston perustamisesta asti seurannut meininkiä sivusta. Olen hämmästellyt kasvun ja uusien rekryjen tahtia.

Onneksemme saimme Marian vihdoin talliimme. Maria on kovan luokan strateginen tekijä asiakkaidemme kanssa ja luontainen innostuja. Kyky innostua on tässäkin työssä todella iso vahvuus, kun asiakkaita on paljon erilaisilta toimialoilta.

– Ikinä ei ole tullut vastaan asiakasta, josta en olisi kiinnostunut. Päinvastoin: asiakasta ajaa yleensä aina intohimo omaan yritykseensä ja se inspiroi. Lähes jokaisella firmalla on hyvä syy, miksi se oma juttu on aikoinaan aloitettu.

”Ihmiset eivät ole kertakäyttökamaa”

Kovin montaa kuukautta Maria ei vielä ole ehtinyt olla osa talliamme. Pian uuden työn alkamisen jälkeen piti poikkeustilanteen myötä aloittaa täysipäiväisesti etänä, mikä ei tietenkään ole helppoa. Kaikesta huolimatta Maria kertoo viihtyneensä.

– Kokemus on vastannut kuvaa, joka minulla oli Unfairin kulttuurista. Täällä selkeästi panostetaan siihen, että ihmisillä on mielekästä tekemistä ja että töihin on kiva tulla. Ihmiset eivät ole kertakäyttökamaa, vaan henkilöstöön suhtaudutaan vakavasti. Asiakkaatkin ovat kivoja!

Tähän mennessä isoimmat oivallukset on tulleet uusien työkalujen myötä. Liini sprintti on Marialle uusi tuttavuus, joka osoitti heti hyvät puolensa ja edut sekä asiakkaalle että meidän tekemiseemme. Hän on hämmästellyt, kuinka niin lyhyessä ajassa pystytään tekemään käytännössä koodausta vaille valmiit nettisivut.

– Kun kaikki ovat saman asian äärellä, niin asiakkaastakin saa enemmän irti ja asiat pysyy tuoreena mielessä. Tällainen yhteen juttuun keskittyminen on muuten alalla aika harvinaista. Hauska työkalu, joka vaatii kaikilta paljon, mutta tuloksia tulee nopeasti.

Puutarhaintoilua ja viikonloppuretkiä

Marialla on kaksi lasta. Heidän kanssaan on kätevä osallistua tapahtumiin, joihin olisi ehkä hieman hassua mennä ilman lapsia. Korkeasaareen, sirkukseen tai Frozenin ensi-iltaan ei ehkä tulisi mentyä yksin tai pelkän puolison kanssa, mutta lasten varjolla nämäkin onnistuvat ilman ihmettelyä. Lasten kanssa viikonloput täyttyvät muutenkin erilaisista retkistä ja kotimaan matkailusta; milloin hurautetaan biokaasuautolla staycationille Helsinkiin ja milloin retkeillään metsässä.

Maria kuvaa itseään puutarhaenthusiastiksi aina ajoittaisella innostuksella. Kevään tullen peukalot alkavat vihertää ja pihalle ilmestyy uusimpien trendien mukaisia istutusjärjestelmiä. Tänä vuonna uudet lavakaulukset täyttyvät herneistä, yriteistä ja jopa vesimeloneista.

– Meillä on tietty posse, jonka kanssa haetaan keväällä kukkia, istutetaan ne ja yritetään loppukesä pitää hengissä. Ja seuraavana keväänä sama rumba.

Kirjoittaja

Aurinkoinen tiimipelaaja, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista. Potee jatkuvaa matkakuumetta.