Behind­UNFAIR

Happy as a Horse – Unfairin henkilöstöedut 

Työntekijöiden hyvinvointi on Unfairilla tärkeää. Työnantajalla on mahdollisuus vaikuttaa monipuolisesti henkilöstön vointiin ja viihtymiseen, missä erilaiset henkilöstöedut nousevat isoon rooliin. Nyt avaamme Unfairilla tarjottavia etuja sekä ikiomaa HaaH-malliamme!

Happy as a Horse – Unfairin henkilöstöedut 

Unfairin missio on olla unelmien markkinointitoimisto, jossa työntekijät ja asiakkaat voivat hyvin. Markkinointiala on tunnetusti hektinen, mihin emme tietenkään täysin voi vaikuttaa. Siihen kuitenkin voimme, että tuemme työntekijöidemme jaksamista parhaamme mukaan niiltä osin, kuin se on mahdollista. Käydään seuraavaksi läpi, millaisia keinoja olemme löytäneet tallin jaksamisen eteen.

HaaH – yksilöllisen hyvinvoinnin puolesta

Kaikki Unfairilla hyvinvoinnin eteen tehtävät asiat ovat osa meidän omaa HaaH-malliamme. Palvelevan johtamisen ajattelutapaan perustuva HaaH eli Happy as a Horse on käsite siitä, että meillä ihmisten hyvinvointiin todella panostetaan. Olemme kaikki uniikkeja tyyppejä, joilla on omat yksilölliset tarpeensa ja oikeus saada hyvinvointiin juuri sellaista tukea kuin itse tarvitsee. Tämä pätee niin mukailtaviin johtamistapoihin, keskustelukulttuuriin, oppimiseen kuin terveyspalveluihinkin. Mallin avulla halutaan myös ravistella työntekijöitä kuuntelemaan omia tarpeitaan ja tekemään itsenäisiä valintoja niiden perusteella.

Miltä kuulostavat vaikkapa Mitä mulle kuuluu? -keskustelu, Huolivartti HR:n kanssa sekä Johdon kyselytunti? Nämä ovat kaikki osa sisäistä palveluvalikoimaalle, josta työntekijät saavat halutessaan varata itselleen jutteluajan käytössämme olevan LaaS-palvelun kautta. Lisänä on pitkä liuta vinkkejä mm. jaksamiseen ja etätöihin.

Käytännössä myös aivan kaikki yhteiset tekemisemme joka tiistaisista aamupaloista kvartaalilounaisiin ja hyvinvointiviikkoomme eli yksisarvisviikkoon pohjaavat tähän, toisinaan jopa hieman haastavasti selitettävissä olevaan ja alati kehittyvään malliimme. 

Hyvinvointikyselyt 

Jotta tiedämme, missä jaksamisen osalta mennään, täytyy meidän kysyä suoraan eikä olettaa. Juttelemme kuulumisista avoimesti myös arjessa, mutta lisäksi teemme henkilöstölle vuosittain useamman hyvinvointikyselyn. Osa kyselyistä on sellaisia, joiden avulla työntekijä pääsee myös itse seuraamaan oman osaamisensa ja hyvinvointinsa kehitystä. Great Place To Work -auditoinnin olemme halunneet ajatella nimenomaan työhyvinvoinnin kehityskanavana, kun kyselyn toteuttaa täysin ulkopuolinen taho.

Panostus ammattitaidon ylläpitoon

Meillä uskotaan jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Oman osaamisen kehittämiseen onkin panostettu, ja Unfairilla työajasta peräti 10-20% on lupa käyttää uuden tiedon oppimiseen ja vanhojen taitojen ylläpitoon. Opetamme uusia taitoja toinen toisellemme, kuuntelemme paljon alan podcasteja, osallistumme ajankohtaisiin webinaariehin sekä muihin asiantuntevien järjestäjien koulutuksiin niin Suomessa kuin ulkomailla. Oppimisen tukena on myös oma kirjastomme, jota päivitämme aina tasaisin väliajoin. 

Budjetti omaan palautumiseen

Yksi konkreettinen osa HaaHia on työntekijöiden oma vuosittainen budjetti, jonka saa käyttää itselleen parhaiten palauttavaan tekemiseen. Yksi rentoutuu hyvän kulttuurin äärellä, toinen hieronnassa ja kolmas nollaa aivonsa personal trainerin hikirääkissä. Yhtenä vuotena pieni porukka osallistui yhdessä Firstbeat -mittaukseen ja osa koppasi taskuunsa Museokortin. Kaikki yhtä ok!

Työterveys – jotta pollemme pysyvät hyvässä vireessä

Pyrimme parhaamme mukaan olemaan tukena terveyden ylläpidossa ja sairauksien ennaltaehkäisyssä, mutta tietenkään sairastumisilta ei voida täysin välttyä. Tästä syystä haluamme tarjota apua myös silloin, kun kaikki ei ole hyvin.

Huolella mietityt työterveyspalvelumme kattavat muun muassa perus lääkärikäynnit flunssan sattuessa, vuosittaiset terveyden seurantakäynnit, testit isompia ongelmia epäillessä sekä muut erikoislääkäripalvelut työkyvyn konsultoinnissa. Erityisesti korona-aikana olemme korostaneet porukallemme, että työterveyspsykologilla on mahdollista käydä juttelemassa, jos siltä vähänkään tuntuu. Olemme myös tarjonneet työntekijöillemme matalalla kynnyksellä nopean pääsyn korona-testiin, jos tartunnalle on ollut epäily.

Luottamus on Unfairin perusarvoja, ja myös sairastapauksissa luotamme jengiimme. Sairastuessa oma ilmoitus riittää, jos ei ole akuuttia tarvetta hakeutua lääkäriin. Sairausajan venyessä lääkärin konsultointi on kuitenkin suositeltavaa.

Tapaturmavakuutus auttaa vahingon sattuessa

Välillä sattuu ja tapahtuu, ja toisinaan sattuu vähän pahemmin. Työaika vaikuttaa vapaa-aikaan ja sama toisinpäin. Siksi laaja tapaturmavakuutuksemme kattaa myös vapaa-ajalla ja ulkomailla sattuneet vahingot eikä rajoitu vain työpaikalle ja työmatkoihin. Haluamme, että lojaalit työntekijämme pääsevät kuntoutumaan mahdollisimman nopeasti ja saavat hyvää hoitoa. Se on kaikkien etu. 

Viihtyisät työtilat pitävät mielen virkeänä

Yksi konkreettinen asia, jolla voimme lisätä työssä viihtymistä, on ympäristö. Kotitoimistoihin emme voi ergonomiaohjeistuksia ja toimistolta lainattuja työvälineitä enempää vaikuttaa, mutta itse konttoriimme sitten senkin edestä. Tilat ei ole pelkästään sisustettu viihtyisästi ja viherkasvein, vaan huomioon on otettu porukan yksilölliset työskentelytavat. Meillä on avokonttorin lisäksi useita eri kokoisia ja hieman eri tarkoituksiin soveltuvia neukkareita, Framery ja hiljaisen työskentelyn tilaa. Korona-aikaan kiitosta on tullut järjestelyistä, joiden avulla on saatu myös hyvin muista eristettyjä tiloja. Sähköiset työpöydät mahdollistavat työasennon vaihtelun pitkin päivää. Löytyypä meiltä myös Rentola, jonne voi mennä sananmukaisesti rentoutumaan tai vaikka tekemään kahvakuulatreeniä. 

Lounasetu – pitää syödä hyvin, että jaksaa

Asiantuntijatyön kuluttamat aivot tarvitsevat hyvää ravintoa. Mikäli haluamme, että pollejemme työnjälki pysyy priimana, pitää meidän myös työnantajana tarjota siihen eväät. Työntekijöillemme pompsahtaa kuukausittain lounassaldoa, jolla voi käydä syömässä mieleisissään ravintoloissa.

Meille lounas on myös tärkeä sosiaalinen hetki. Työjuttujen sijaan on mahtavaa päästä vaihtamaan myös vapaa-ajan kuulumisia työkaverien kanssa samalla, kun poistuu konttorilta tuulettamaan ajatuksia. 

Puhelinetu – firma maksaa puhelinlaskusi

Vaikka käytössä on monia sähköisiä kanavia, on vanha kunnon puhelin edelleen tarpeellinen työväline, kun olemme yhteyksissä asiakkaidemme, kumppaneidemme ja muiden työhön liittyvien tyyppien kanssa. Jotta homma olisi yksinkertaista, ja työ- sekä vapaa-ajan puhelut  hoituisivat yhdellä ja samalla puhelimella, tarjoaa Unfair kaikille työntekijöilleen puhelinedun. Toisinsanoen, firma maksaa myös vapaa-ajan puhelut ja nettisurffailut. Numero ei vaihdu, ja sen saa luonnollisesti takaisin myös työsuhteen päätyttyä.

Lomarahan avulla unelmat toteen

Lomarahan maksaminen ei ole itseisarvo, varsinkaan markkinointialalla. Me Unfairilla haluamme kiittää työntekijöitämme ja antaa lomarahan muodossa hieman ansaittua ekstraa. Sen avulla voi tehdä lomalla asioita, joista unelmoi, ja jotka auttavat palautumaan. Lomarahat voi halutessaan pitää myös vapaina, jolloin lomista saa nauttia ekstra pitkään!

Henkilöstörahasto – bonus hyvästä työstä

Unfairilla kasvua ja tulosta tehdään yhdessä koko porukan kanssa. Jakaaksemme hyvistä tuloksista myös henkilöstölle, perustimme Unfairille oman henkilöstörahaston. Rahastoon kilahtava, kaikille tasan jakautuva bonus on sidoksissa Unfairin edellisen vuoden tulokseen. Rahaston asioista päättävät työntekijämme, joista myös rahaston hallitus koostuu. Asiantunteva salkunhoitaja hoitaa rahaston pyörittämisen, mutta pollet ovat itse valinneet sopivat riskitasot ja ovat mukana esittämässä toiveita sijoituskohteista. Kukin työntekijä voi vuosittain itse valita, haluaako nostaa osan rahoistaan ulos mukavana joulubonuksena vai jättääkö koko potin kasvamaan nauttiakseen myöhemmin korkoa korolle -ilmiön vaikutuksista.

Kuvakollaasi unfairin villasukkajengistä, Mila-koirasta, yksisarvisviikon teemapukeutumisesta ja Pirkan pyöräilyyn 2020 osallistuneesta tiimistä..


Henkilöstöedut tarjotaan siltä ajalta, kun työntekijä saa palkkaa työharjoittelujaksoa lukuun ottamatta. Osa eduista on verotettavia ja niissä seuraamme verottajan ohjeita.

 

Mikäli olet kiinnostunut Unfairista työnantajana, markkinoi itsesi meille ja lähetä avoin hakemuksesi työnäytteineen osoitteeseen rekry@unfair.fi. Tsekkaillaan, mikäli sopiva homma osuisu kohdalle!

Kirjoittaja

Aurinkoinen tiimipelaaja, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista. Potee jatkuvaa matkakuumetta.