Behind­UNFAIR, Muijat liinaa

Mistä on hyvät yrittäjä-äidit tehty?

Kun yrittäjä saa tietää olevansa raskaana, iskee tajuntaan paljon asioita. Iloa, pelkoa, kiitollisuutta, huolta, stressiä ja kaikkea näiden välimaastosta.

Mistä on hyvät yrittäjä-äidit tehty?

Kun yrittäjä saa tietää olevansa raskaana, iskee tajuntaan paljon asioita. Iloa, pelkoa, kiitollisuutta, huolta, stressiä ja kaikkea näiden välimaastosta. Piti kääriä hihat entistä tiukemmin ja saada aikaan enemmän lyhyemmässä ajassa. Piti pystyä rentoutumaan ja samalla ylittämään itsensä. Onneksi raskaus oli helppo. Myös töitä riitti enemmän kuin pystyimme tekemään, joten sen puolesta tuntui ihan levolliselta jäädä äitiyslomalle.

Muutamaksi kuukaudeksi suljin muun maailman täysin ulkopuolelle ja nautin pienestä ihmeestä, joka perheeseemme syntyi. Vauvakupla on jännittävä, maailma pysähtyy hetkeksi. Vähitellen pieni ihme antaa äidilleen tilaa pohtia myös muita asioita. On ollut kiva tehdä töitä päivä siellä ja toinen täällä. On jännittävää huomata, kuinka hyvin sitä viihtyy kotona. Siitä huolimatta, viikon kuluttua meidän perheessä tehdään kapulan vaihto. Isä jää kotiin ja äiti palaa töihin – ainakin toistaiseksi. Mikään päätös ei ole koskaan mustavalkoinen ja lapsen ehdoilla mennään.

Yrityksemme arvopohja merkitsee minulle juuri nyt enemmän kuin koskaan. Haluan myös todistaa itselleni, että pystyn olemaan paras äiti lapsellemme, rakastava vaimo, luotettava yhtiökumppani ja visionäärinen johtaja. En ole koskaan ollut ajatusmaailmaltani vahvasti feministi. Tänä keväänä olen kuitenkin useampaan otteeseen pohtinut, miten paljon helpompaa miesten on yhdistää perhe ja työ. Heillä on varmasti samat huolet ja toiveet, mutta ulkopuolinen paine on selvästi pienempi. Hyvä äiti -kommentteja ei helposti heru, mutta isä saa kiitosta, kun muistaa lapsen sosiaaliturvatunnuksen tai lähtee vauvauintiin.

Äitiysloman aikana toimiston hektinen kiire on siirtynyt enemmän rutiiniluonteisiin tehtäviin kotona. Samalla on ollut aikaa pohtia yrityksen tulevaisuutta, ja olemme Tarun kanssa istuneet meillä päät yhdessä useita viikonloppuja. Töihin palaaminen on innostavaa, eikä vähiten siksi, että yrityksemme tekee syksyn aikana jälleen isoja suunnanmuutoksia sekä omaan toimintaan että asiakkaan parhaaksi. Niistä enemmän myöhemmin, kun saamme kesälaitumilla kirmaavat unfairilaiset takaisin toimistolle antamaan omat näkemyksensä seuraaviin steppeihin.

Vielä on kuitenkin kesää jäljellä ja siitä otetaan kaikki irti. Syksyllä kääritään hihat ja visioidaan suuria. Allekirjoittanut pyrkii ottamaan rennosti ja nauttimaan sekä yrityksen että erityisesti maailman tärkeimmän tyypin kasvun hetkistä.

Kirjoittaja

Innostaja ja sparraaja, joka uskoo ihmisiin ja maalaa aina isolla siveltimellä. Rakastaa liiniä ajattelua koko skaalalla liiketoimintamalleista yrityksen markkinointiin. Käärii hihat ja ryhtyy hommiin.