Behind­UNFAIR

Kuukauden Unfairilainen – Lapin mies handlaa digihommat hymyssä suin

Tuomo Lampela palkattiin Unfairin ensimmäiseksi työntekijäksi vuonna 2015. Päämäärätietoisesti itseään kehittävälle digimarkkinoinnin velholle on tärkeää, että hommaa tehdään sydämellä.

Kuukauden Unfairilainen – Lapin mies handlaa digihommat hymyssä suin

Tässä uudessa juttusarjassa esitellään Unfairin tallin väkeä. Ensimmäisenä vuorossa on Tuomo Lampela, kavereiden kesken Tume.

Kun Tume liittyi remmiin ensimmäisenä palkattuna täysipäiväisenä työntekijänä, ei Unfair ollut vielä Unfair. Keväällä 2015 oli vasta Johanna ja Taru ja silloiset Karma Communications ja Vapaa pudotus.

Tume otettiin tiimiin monitaiturina, jolta sujuu niin webbitoteutukset kuin taitto. Viime vuosina työnkuva on kohdentunut digitaaliseen markkinointiin, johon Tume on erikoistunut kovalla vauhdilla.

– Aloin kehittää itseäni digimarkkinoinnin puolella. Otin paremmin haltuun optimointia, AdWordsia, automaatioita ja muuta.

Tätä samaa päämäärätietoisuutta on Tumelta löytynyt aina: kun kiinnostava aihe löytyy, siihen heittäydytään päätä pahkaa. Näin kävi vuonna 1996, kun kotiin tuli internetyhteys. Tume muun muassa koodasi itselleen blogin, joskaan käsitettä "blogi" ei tuolloin ollut.

– Kun kiinnostuin jostain, niin tein sitä aika lailla koko valveillaoloajan.

Jos toimistossa ilmenee ongelmia vaikkapa tietokoneen kanssa, ryhtyy Tume heti periksiantamattomaan selvitystyöhön. Silloin on mahdoton sanoa, että asia on vieras, ja jättää homma sikseen. Uuden opettelu ja jatkuva kehittyminen kertovat siitä intohimosta, jolla Tume tekee töitä Unfairilla.

– On hienoa olla tässä mukana. Saa opetella ja keskittyä täysillä siihen, mitä itse haluaa tehdä. Ei täältä kannata edes harkita lähtevänsä minnekään.

Työmaalta toiselle

Nyt intohimoinen opiskelu pitää jossain määrin sovittaa työaikaan, sillä Tumea odottaa kotiin perhe. Kiirettä siis riittää, mutta mitä Tume sitten tykkää tehdä vapaa-ajalla?

– Millä vapaa-ajalla? Yritän kovasti ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa kuntoilla, mutta ajan puute on hyvä tekosyy, Tume nauraa.

Silloin kun aikaa on, maistuu Tumelle ulkoilu ja retkeily. Luonnon äärestä löytyy myös talonrakennusprojekti, jonka pitäisi valmistua ensi keväänä. Lapin mies pääsee vihdoin muuttamaan takaisin maalle, peltojen ja metsän keskelle.

– Talosta on hienot näkymät. Eniten odotan sitä, kun pääsen istahtamaan saunasta terassille ja katselemaan maisemia.

Toimistolla on kuultu huolestuttavia huhuja siitä, että talon valmistuttua Unfairin toimistokoira ja kaikkien rakastama karvaturri Mörri ei olisikaan päiviä kanssamme, vaan jäisi kotiin maalle. Tumelle tämä saattaa olla arkea helpottava järjestely, mutta kaikki eivät ole asiasta yhtä mieltä.

– Sain heti kommentin, että ei tarvitse tulla ilman Mörriä töihin.

Tekemisen palo

Vaan on Tumestakin meille iloa. Hän pitää huolen siitä, että huumori kukkii ja ongelmia kohdatessa ei jäädä rannalle valittamaan. Tume kääntää vaikeudet haasteiksi ja pohtii miten kunkin käsillä olevan pulman saisi ratkaistua parhain päin.

– Koitan olla mahdollisimman positiivinen ja pitää sellaista fiilistä yllä muidenkin osalta. Aina löytyy pari puujalkaa tilanteeseen kuin tilanteeseen, Tume nauraa.

Samalla asenteella Tume haluaa mennä jatkossakin. Toiveissa on tulevaisuuden Unfair, joka jatkaa kasvuaan ja pitää samalla yllä tutun hyvän meiningin.

– Tavoitteena on kasvaa ja onnistua rekryissä niin, että pysyy tämä tekemisen palo. Tehdään hommaa sydämellä.

Kirjoittaja

Kilpailuhenkinen tiimipelaaja, jolta löytyy kädestä kynä ja kaulasta kamera. Hengittää tarinoita ja sosiaalista mediaa. Innostuu helposti ja uskoo, että itseänsä ei pidä ottaa liian vakavasti.