Behind­UNFAIR

Kuukauden unfairilainen: Laatuun satsaava copywriter tarttuu rohkeasti haasteisiin

Riikka Kämppi taikoo tekstin kuin tekstin kuosiin ja pitää kokonaisuuksien langat varmasti käsissään.

Kuukauden unfairilainen: Laatuun satsaava copywriter tarttuu rohkeasti haasteisiin

Riikka tunnetaan Unfairin toimistolla hyväntuulisena copywriterina, joka tuntee pilkun paikat ja sukeltaa vikkelästi asiakkaan maailmaan. Inspiraatio teksteihin kumpuaa useimmiten asiakkaan arkeen ja strategiaan tutustumisesta.

– Jokaisen tekstin kohdalla on konteksti tunnettava tarkasti. Ennen varsinaista kirjoitustyötä pohdin aina, mitä asioita tekstin avulla halutaan tuoda esiin ja millä tyylillä.

Sisällöntuotannon lisäksi Riikan työnkuva koostuu projektinhallinnasta, Unfairin oman viestintätiimin vetämisestä sekä ajoittain myös strategisesta suunnittelutyöstä. Kiireisessä arjessa toimiston pieni, kopiksi ristitty hiljaisen työn tila on tullut tutuksi.

– Tekstien kirjoittamisen lisäksi päiviini kuuluu tosi paljon muutakin. Aina ei ole kaikista luovin olo, ja silloin sulkeudun läppärin kanssa koppiin. Siellä on yllättävän terapeuttista, Riikka nauraa.

Missiona onnistunut viestintä

Unfairin remmiin Riikka liittyi vuosi sitten, kesällä 2017. Nopea kehitys uudesta tulokkaasta vastuulliseksi ja itsenäiseksi tiiminvetäjäksi on opettanut paljon.

– Toimistossamme on hienot mahdollisuudet oppia uutta ja kehittää osaamistaan. Täällä pääsee tutustumaan ainutlaatuisella tavalla myös muiden yritysten toimintaan. Työ on ollut antoisampaa kuin olisin edes voinut kuvitella.

Etelä-Savossa syntynyt kynätaituri on opiskellut suomen kieltä ja puheviestintää Tampereella. Kiinnostus kielen ja sanojen maailmaan kumpuaa jo kuitenkin paljon kauempaa.

– Lapsena tavasin ruokapöydässä maitopurkin kyljestä sanoja. Olen myös aina viihtynyt kirjojen parissa ja lukenut mielelläni sanomalehtiä.

Opintojen myötä Riikkaa alkoi kiehtoa, kuinka olennainen osa viestintä on yritysten toimintaa.

– Onnistunut viestintä on varsinainen pähkinä purtavaksi ihan kaikenkokoisissa organisaatioissa – oli kyse sitten siitä, miten asioista tiedotetaan sisäisesti tai millä tavalla niistä kerrotaan ulospäin. Myös moderni johtaminen ja työhyvinvointi ovat huippumielenkiintoisia asioita, Riikka miettii.

Musikaalinen maailmanmatkaaja

Itseään haastava luonne on vienyt Riikkaa lähes jokaiselle maailman mantereelle ja esimerkiksi vaihto-opiskelijaksi Jamaikalle. Arjessa maailmanmatkaaja arvostaa kuitenkin rauhallista kotielämää, johon virtaa tuovat pitkäaikainen musiikkiharrastus, uusien reseptien kokkailu ja liikunta.

Saapuva kesä tuntuu tänä vuonna Riikasta kevyemmältä kuin pitkiin aikoihin: gradu on palautettu, työkiireet taltutettu ja aikaa todella jää lomailuun. Yksi suunnitelma on jo varma:

– Kaupunkilaisuus ja Tampere ovat vahva osa minua, mutta kyllä verkkareiden vetäminen jalkaan ja mökille suuntaaminen on ihan ykkösjuttu!

Kirjoittaja

Unfairin junior copywriter käy uusiin haasteisiin innolla ja näkee vuorovaikutuksessa vain mahdollisuuksia. Kohdentaa sydämellään ja tekee sanoista tuloksellista taidetta