Behind­UNFAIR

Kuukauden unfairilainen: Kiitolaukkaa seuraaviin haasteisiin!

Susanna Salkolahdelle markkinointi ja viestintä ovat aina olleet se oma juttu. Seuraavat askeleet tällä tiellä Susanna ottaa markkinointipäällikön saappaissa toisessa tallissa – onnenpotkuja Unfairin väeltä ja kiitos kuluneesta vuodesta!

Kuukauden unfairilainen: Kiitolaukkaa seuraaviin haasteisiin!

Susanna Salkolahti oli kuullut tutuiltaan Tarusta ja Johannasta jo aikaisemmin, mutta se oli Tarun käyntikortti, joka sai keväällä 2016 Susannan ottamaan yhteyttä Unfairin poppooseen. Pieneksi kuuluisuudeksi muotoutunut hirnuva hevonen kolahti kovaa naiseen, jolle ratsastaminen on aina ollut lähellä sydäntä.

– Oli pakko soittaa Tarulle, huumori puri täysin, Susanna nauraa.

Elokuussa 2016 Susanna aloitti hommat Unfairilla, perinteisellä kädet saveen -mentaliteetilla. Tallissa oli käyttöä Susannan vahvalle prosessi- ja projektinjohtamisosaamiselle.

– Kun pyyntöjä tulee ovista ja ikkunoista, on tärkeää, että kokonaisuudet ja aikataulut pysyvät hallinnassa, Susanna kertoo.

Kurinalainen uraratsu

Susanna on oppinut järjestelmällisyyttä ja kurinalaisuutta jo pienestä pitäen vahvan urheilutaustan kautta. Taitorepertuaarista löytyvät nykyisen viisiottelun lajit: ratsastus, miekkailu, uinti, juoksu ja ammunta. Näitä Susanna treenasi parhaimmillaan maajoukkuevalmennettavien joukossa.

Opintojen kautta tie jatkui Nokialle matkapuhelinbisnekseen, jossa Susanna pääsi haastamaan itseään mitä erilaisimmissa tehtävissä. HR:stä hommat vaihtuivat usean vaiheen kautta tuotepäälliköksi. Samalla reissuja ja työkavereita kertyi ympäri maailmaa.

– Työn kuin työn suola on hyvä tiimihenki ja se, että saa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä.

Noiden aikojen hauskoihin muistoihin lukeutuu muun muassa uuden tuotteen demoaminen Ahtisaarelle ja Puolan tuolloiselle presidentille.

Teknisen alan ajattelumaailma ja ymmärrys kehittyivät Nokialla vietettyjen vuosien aikana, joita Susanna kutsuu leikkisästi omaksi teknisen alan korkeakoulukseen. Tätä osaamista Susanna pääsi laajentamaan myös Unfairin porukassa.

Liiniä tekemistä ja erilaisia asiakkaita

– Iso rikkaus Unfairilla työskentelemisessä on ollut se, että asiakkaita on niin monelta eri toimialalta. Toinen on lahjakkaat huiput tyypit. Tarulta ja Johannalta olen oppinut paljon liiniin tekemiseen liittyen.

Kun Susannalla tuli täyteen vuosi Unfairilla, tarjoutui hänelle tilaisuus singahtaa isompiin saappaisiin. Marraskuussa Susanna aloitti tehtävät Visma-konserniin kuuluvan Numeronin markkinointipäällikkönä.

Unfairilla viettämäänsä aikaa Susanna kertoo muistelevansa lämmöllä – vuoteen on mahtunut paljon.

– Takana on hauska ja kokemusrikas vuosi osaavan ja ihanan tiimin kanssa!

Kirjoittaja

Kilpailuhenkinen tiimipelaaja, jolta löytyy kädestä kynä ja kaulasta kamera. Hengittää tarinoita ja sosiaalista mediaa. Innostuu helposti ja uskoo, että itseänsä ei pidä ottaa liian vakavasti.