Behind­UNFAIR

Kuukauden unfairilainen: ”Suunnittele jokainen mainos, kuin se olisi sun viimeinen”

Karri on Unfairin Helsingin vahvistus, joka päätti matkata Tampereelle tallimme AD:ksi liinien mallien perässä.

Kuukauden unfairilainen: ”Suunnittele jokainen mainos, kuin se olisi sun viimeinen”

Stadin slangia, tietotaitoa, huumoria ja villejä printtejä. Niitä elokuun alussa Unfairin AD:na aloittanut Karri on tuonut aimo tujauksen talliimme. Vaikka hän käy Tampereella töissä Helsingistä käsin, kutsuu hän itseään ylpeästi uustamperelaiseksi.

– Tampereella kulttuuri kohtaa kadun, kivijaloista löytyy kahviloita sekä kauppoja ja keskustassa soi koski eikä autontorvi.

Taustaltaan Karri on pitkän linjan mainosgraafikko. Ura graafisen suunnittelun parissa art workerina alkoi perheen mainostoimistossa heti lukion jälkeen.

– Olen ikään kuin mainosperheestä. Ennen Adplus Oy:n perustamista vanhempani löysivät toisensa samassa toimistossa työskennellessään. Faija oli siellä AD:na ja mutsi oli toiminut yhteyspäällikkönä sekä faktorina, eli tuotannonsuunnittelijana reprojen, painojen ja toimiston välissä.

Sitä kautta Karri jäi alalle, josta on kertynyt monipuolinen kokemus. Art workerista hän siirtyi kokemuksen karttuessa mainonnan suunnittelijaksi ja asiakasvastuuseen. Sukupolvenvaihdos toi myös tilaisuuden ottaa koko firma pyöritettäväksi. Karri kerkesi toimia viisi vuotta yrittäjänä ennen kuin vaihtoi takaisin palkkatöihin: ensin tuotannon puolelle Standimanille ja sieltä AD:ksi Helsingin Messukeskukselle. Sittemmin hän on ollut mukana perustamassa Granon Retail & Creative -suunnitteluosastoa. Asiakaskunta on vaihdellut vuosien saatossa elektroniikkajäteistä elintarvikevalmistajiin sekä hevimetallifestivaaleihin.

Runsas ja monipuolinen kokemus on Karrin vahvuus. Se tuo uskallusta ehdottaa niitä villimpiäkin ideoita sekä sanoa suoraan, jos joku idea ei vaikuta toimivalta.

Yhteistyö alkaa kuuntelemisesta

Unfairilla Karri toimii Art Directorina eli hän vastaa mainonnan strategisen sisällön ja konseptien visuaalisuudesta.

– Elämää helpottaa suuresti, jos osaa kuvittamisen lisäksi konseptoida ja kirjoittaa. Silloin on iisimpää kehittää ideoita liikkeessä ja kaivaa esiin tärkeimpiä yksityiskohtia.

Karrin huomion Unfairiin kiinnitti käyttämämme liini malli. Markkinoinnin lähtökohtana se vaikutti houkuttelevalta.

– Vaikutuksen teki se, että nettisivuilla oli vastassa heti keissejä, joissa referoitiin asiakkaan toimarin kanssa strategiaa. Jos on mainonnan tekijänä keskusteluyhteydessä suoraan asiakkaan kanssa, voi syntyä aika upeita lopputuloksia.

Liinejä menetelmiä Karri onkin jo päässyt Unfairilla kokeilemaan mm. Liinin Sprintin kanssa. Sen hän myöntää kiehtovan yhä entistä enemmän.

– Lopputulos puoltaa sitä, että sprinttimalli on toimiva. Asiakkaat näyttävät rakastavan sitä! Tykkään itsekin, vaikka siinä on paljon opettelua löytää luovan työn paikka. Tapa on täysin uusi tehdä duunia, jota olen tehnyt pari vuosikymmentä.

Mukavin työyhteisö tähän mennessä

Nyt kun matkaa tallissamme on takana muutama kuukausi, Karri toteaa, että parhaita juttuja omassa työssä ovat vapaus ja maaliin pääsy. Sekään kun ei aina ole itsestäänselvyys, vaikka tekisi kuinka mageita juttuja. Kuitenkin niitäkin tärkeämpää on tekemisen meininki.

– Meininki on tosi hyvä. Porukka on osaajia ja silti meno on rentoa eikä jäpitystä. Aina löytyy tekemistä – ei tarvi seisoskella sormi takalistossa vaan voi käyttää niitä työskentelyyn.

Työkavereitaan Karri arvostaa suuresti, mutta erityisen kunnian saavat johtamisen mallista vastaavat Johanna ja Taru. Karri odottaa työporukan kesken demokraattista yhteyttä, ja sitä on Unfairilta löytynyt.

– Unfairia johdetaan eri tavalla kuin montaa muuta toimistoa.

Laulua livenä ja laineilla

Visuaalisen silmän lisäksi Karrilta löytyy korvaa rytmille. Livekeikat ovat parasta, oli sitten yleisössä fiilistelemässä tai itse lavalla esiintymässä. Tämä monitaituri toimii useammankin bändin laulajana ja myöntää myös soittavansa komppikitaraa keskinkertaisesti.

Toinen tärkeä asia Karrille on matkustaminen. Parhaan kohteen jaettua kärkisijaa pitävät New Yorkin matka vaimon kanssa ja matkailuautoilua sisältänyt keikkamatka San Franciscoon.

Kun Karrin tarvitsee palautua, on yksi paikka siihen ylitse muiden: mökki keskellä Puulavettä. Ja parasta aktiviteettia, oli sitten kotimaassa tai maailmalla, on liikkuminen vesillä.

– Usein moni asia on lopulta täysin turhaa, paitsi purjehdus.

Kirjoittaja

Aurinkoinen tiimipelaaja, joka uskoo vahvasti positiivisen asenteen vaikutukseen. Nauttii sanoilla leikkimisestä ja visuaalisesti kauniista asioista. Potee jatkuvaa matkakuumetta.