Behind­UNFAIR, Muijat liinaa

Kun koko perhe reissaa

Yrittäjä-äidin töihin palaaminen tarkoittaa sitä, että tunnit käytetään tehokkaasti – hellittelyhetkiä unohtamatta.

Kun koko perhe reissaa

Palasin töihin elokuun alussa, mikä oli perinteisesti melkoisen hektinen kuukausi. Jos ajattelin ottaa kevyen startin, niin luulot karisivat kyllä hetkessä. Meillä oli tapahtunut toimistolla paljon muutoksia, ja nyt ne konkretisoituivat ihan käytännössä. Uusia työntekijöitä oli aloittanut äitiyslomani aikana kolme, neljäs saapui elokuussa ja viides syyskuussa. Konkreettisimmillaan tämä tarkoitti sitä, että minulla ei ollut enää omaa työpistettä. Minulle ja Tarulle raivattiin työtilaa pienestä neukkarista. Toimistomme on ihana, mutta uhkaa käydä pieneksi.

Heti ensimmäisille työviikoille osui matkoja, joihin lähdin mukaan. Olin ehkä vielä alkutalvesta ajatellut, että elokuussa voin varsin hyvin jättää pojan isänsä kanssa kotiin ja käydä pari pitkää päivää Helsingissä. Kun vauva-arki sitten konkretisoitui, niin ei se sitten enää tuntunutkaan niin hyvältä idealta. Niinpä Helsingin keikka hoidettiin ottamalla AirBnB-asunto keskustasta kolmeksi päivää. Tämä sinänsä oli vähän päätön ratkaisu, koska koulutus, jota olimme tekemässä, oli Pitäjänmäellä. Auton kanssa huseeraaminen ruuhkaisessa ja erittäin kallisparkkisessa ydinkeskustassa ei ollut ehkä ihan se järkevin ratkaisu, joten note to myself: muista selvittää koulutuspaikka ennen kuin varaat majoitusta!

Toinen matka suuntautui laivalle. Sinnekin pojat lähtivät mukaan. Asiakas oli erittäin ymmärtäväinen ja itse asiassa heti ehdotti, että mies ja poika mukaan vaan. Matka meni mukavasti. Patrik tuntui nauttivan laivan keinuttelusta ja uusista ympyröistä.

Vähillä yöunilla jaksaa

En usko, että tämä on meidän muulle perheelle kovinkaan rasittavaa. Isä ja poika tuntuvat viihtyvän eri paikoissa varsin hyvin. Molemmat luonteilleen tyypillisesti, yleensä aina hyvällä tuulella, oli paikka sitten mikä tahansa. Minulle tämä kaikki oli varsinkin alkuun melkoista tunteiden sekamelskaa. Mutta kiitän hormoneita siitä, että vähillä yöunilla jaksaa – toisaalta taas manaan niitä, koska aiheuttavat äitimielipahaa, eli huonoa omaatuntoa. Mutta kuulin, että huono omatunto ei liity pelkästään hormoneihin, vaan sen asian kanssa on vain opittava elämään.

Jos työ olisi työtä ja ihmiset vain työkavereita, lähettäisin Pasin takaisin töihin melko nopeasti. Hän tuskin siihen suostuisi, mutta yrittäisin kovasti. Mutta koska Unfair on paljon muutakin, en malta myöskään olla sieltä pois. Tämä siis tarkoittaa sitä, että töitä tehdään useammassa vuorossa, ja yksi niistä on iltavuoro. Tunnit käytetään tehokkaasti, kun poika nukkuu. Aamuihin otan harvoin mitään, koska mikään ei ole niin mahtavaa kuin köllötellä hymyilevän pikkumiehen kanssa sängyllä päät vastakkain – joskus jopa muutama tunti.

Kirjoittaja

Innostaja ja sparraaja, joka uskoo ihmisiin ja maalaa aina isolla siveltimellä. Rakastaa liiniä ajattelua koko skaalalla liiketoimintamalleista yrityksen markkinointiin. Käärii hihat ja ryhtyy hommiin.