Behind­UNFAIR, Muijat liinaa

Barcelonan reissu tehtiin yhdessä

Unfairin ensimmäinen yhteinen reissu oli tapahtumia täynnä. Lue miten reissu sujui ja minkä takia yrityksen kannattaa välillä ottaa etäisyyttä arkeen yhteisellä reissulla.

Barcelonan reissu tehtiin yhdessä

 

final2


Viime vuosi mentiin melkoista juoksua. Olen todella kiitollinen siitä, miten meillä Unfairilla suhtauduttiin siihen, että toimitusjohtaja jää äitiyslomalle kesken isoimman kasvuloikan. Tumen sanoin, ”kyllä me täällä pärjätään – yhdessä.”

Ja niinhän siinä myös kävi. Jo syksyllä pohdittiin, että jos yrityksen tulos sen sallii, lähdetään yhdessä keväällä reissuun. Tulos oli odotettua parempi, joten reissu varattiin.

Toukokuun lopussa lähdimme viideksi päiväksi Barcelonaan. Tavoitteena oli tehdä hieman töitä, mutta reissun pääasia oli viettää aikaa yhdessä ja vähän hengähtää vauhdikkaan kevään jälkeen.

Tiimi on kasvanut nopeasti. Rekrytoimme vuoden vaihteen molemmin puolin kolme uutta työntekijää. Perehdytys oli perinteinen eli heitto syvään päähän. Jos jossain olemme kuitenkin onnistuneet niin avoimessa yrityskulttuurissa. Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Palautetta pyydetään ja sitä annetaan.

Kevään aikana olemme kehittäneet toimintamallejamme vastaamaan paremmin alan hektiseen tekemiseen ja asiakkaidemme tarpeisiin. Esimerkiksi paljon puhuttua sprinttimallia on tuunattu Unfairin tyyliin.

On kuitenkin tunnustettava, että vaikka kuinka yritämme rauhoittaa tahtia ja ennakoida asioita, markkinointialaan nyt vain kuuluu kiire ja aikataulupaine. Yritän uskotella itselleni, että se on myös tämän alan suola. Niin tai näin – kauan odotettu reissu tuli varsin hyvään saumaan kiireisen kevään jälkeen.

Yhdessäoloa ja kaupungilla kruisailua

Barcelonassa asuimme vähän sivummalla Villassa, joka tosin näytti kuvissa paremmalta. Lentokentältä tunnin matkustamisen jälkeen ehdin jo pohtia, miksi emme sittenkään ottaneet ylihinnoiteltua hotellia Ramblalta vaan lähdimme pieneen kaupunkiin ohi Barcelonan.

Ensimmäisenä iltana huomasimme, että muutamista parisängyistä puuttui peitto. Hostimme Börje ei ollut kiinnostunut vastaamaan viesteihimme enää kymmenen jälkeen. Paikkakunnalla ei myöskään puhuttu espanjaa vaan kataloniaa, joten ruokien tilaus oli aina hyvin jännittävää. Jännitys osui useimmiten oikeaan ja keittiöstä tuli useimmiten mitä sattui.

Mutta ihmiset tekevät tunnelman. Villassa päivät lähtivät käyntiin yhteisellä aamupalalla. Pekoni tuoksui yläkertaan, tuoreet leivät oli haettu kaupasta ja ihana puheensorina täytti koko talon. Kylä oli sopivan pieni ja leppoisa. Musat pauhaten tehtiin töitä, lähdettiin rannalle ja nautittiin yhdessäolosta Villan terassilla.

Yhden päivän vietimme Barcelonassa ja ajelimme Gocareilla nähtävyydet läpi. Osa onnistui siinä paremmin ja toiset hieman omia reittejä rakennellen. Ajatus siitä, että mennään tiiminä kohteesta kohteeseen, muuttui heti ensimmäisen risteyksen jälkeen, kun Juuson ja Vilman auto ei lähtenytkään käyntiin.

Junioriosasto sai meidät kyllä mallikkaasti kiinni, mutta jossain vaiheessa kadotimme taas kaikki toisemme. Kuulimme myöhemmin, että he olivat käyneet myös käännöksen moottoritiellä, saaneet osakseen espanjalaiset tööttäilyt ja lopulta poliisin avustamana löytäneet tien kohti pienempiä reittejä. Kommellukset kuuluvat aina asiaan ja vahvistavat yhteishenkeä, tapahtui niitä sitten töissä tai vapaalla.

 

Unelmien toimiston rakennuspalikat

Barcelona oli aivan ihana kaikkine mausteineen. Yhteiselle ajalle on paikkansa ja toivon, että se siivittää läpi kiireisen kesäkuun.

Matkalla heräsi myös ajatus, minkä kokoinen yritys oikeasti haluamme olla. Ehkä vielä hieman isompi, jotta tiimit saavat vahvistusta ja asiakkaat sitä kautta vielä laajemman osaamisringin ympärilleen. Iso kysymys on kuitenkin se, miten kasvamme siten, että tämä sama yhteisöllisyyden tunne säilyy.

Tulemme viettämään aiheen äärellä paljon aikaa ensi syksynä. Tiukkana ohjenuorana meillä on Pekka Himasen rikastavan yhteisön malli. Vasta luottamuksen päälle rakentuu rikastava yhteisö, luovuus ja unelmat.

Minulle tärkeintä Barcelonassa oli huomata, että meidän tallin jengi viihtyi yhdessä. Ihailen sitä kunnioitusta, miten meillä ihmiset toisiaan kohtelee.

Uskon vahvasti siihen, että meidän missiomme, joka on rakennettu unelmien markkinointitoimiston sekä Rakkaudesta lajiin -sloganin ympärille, näkyy hyvin myös siinä, millaisia tyyppejä meille hakeutuu ja pääsee töihin. Rima on hirvittävän tiukka. Koviakin hakijoita on blokattu pois vain siksi, että meidän tiimillä oli tunne, etteivät he halunneet meille riittävästi töihin.

Puhuimme Barcelonassa paljon meidän missiosta ja meidän kulttuurista. Koko yhteisen työ- ja kehityspäivän voi kiteyttää Tumen lauseeseen: ”Pelkään sitä päivää, kun joku on meillä vaan töissä.”

 

Kirjoittaja

Innostaja ja sparraaja, joka uskoo ihmisiin ja maalaa aina isolla siveltimellä. Rakastaa liiniä ajattelua koko skaalalla liiketoimintamalleista yrityksen markkinointiin. Käärii hihat ja ryhtyy hommiin.